вторник, 4 септември 2012 г.

Плочките за баня – 5 точки


Плочките за баня
Плочките за баня – 5 точки

Предлаганите днес плочки вече не приличат приличат на познатата ни  от преди време квадратна керамика с едноцветна глазура. Днес  те могат да  бъдат много по-малки, но и доста по-големи, да изглеждат като  гранит или мрамор, да бъдат с  шарка на басма или фладер на екзотична дървесина, кадифе или сатен. Характеристиките им също са много променени. Новата  керамика, е по-здрава от скала, по-топла от дърво и с хигроскопичността на скъп композит. Технологиите на производство толкова са доста напреднали, че според много специалисти вече няма лоша плочка. И все пак, дали  е така наистина?

Ако всичките предлагани  плочки са толкова  здрави, яки и с отлична  геометрия, защо на пазара цените им са  от 12 до 120 лв./кв.м? Има много фактори, които повлияват на  цената на керамиката, това ще ви кажат консултантите. Напрактика, обаче, точни  критерии за образуване на цената няма.

Ето няколко важни неща, които задължително трябва да включите в личният ви пазарен списък.


1. Стайлинг
Време е сами да станете дизайнер на собствената си баня,не взаимствайте от съседската баня или от тази в лъскавото списание Важно е да изберете любимият ви цвят,да помислите дали имате любим стил който да въплатите във вашата баня,дали искате да включите елемнти съдържащи се в останалото обзавеждане ,естествено се съобразете с чисто практическите фактори,колко голяма е банята,кой ще я чисти и колко хора ще я ползват.

2. Характеристики
Когато търсите плочки за баня е по-добре те да бъдат гланцирани вземете го предвид тъй като  от практическа гледна точка по тях най-лесно се оттича водата без да насъбира излишна влага или мръсни наслояваня,мног опо-лесно е и почистването на такива плочки.

3. Срокове
Преценете сами в какво първоначално състояние е банята ви и реално колко време ще трае ремонта,понякога периода може да се удължи заради изходното положение.Хубаво е и да изберете плочките поне месец преди да започне ремонта,тъй като това и срока който дават за доставка ако няма наличност на избраните от вас плочки за баня.

4. Количество
 Количеството е най-добре да оставите да го пресметнат майсторите ви тъй като най-добре могат да се справят с подобни сметки.Ако решите да се доверите на себе си колкото и добри математици да сте рискувате да ви куцнат две -три плочки на края и за "късмет" да не можете да намерите такива в последствие.

5. Начин на доставка
Хубаво предварително да уточните условията на доставката,някои фирми  и магазини за плочки за баня София предлагат безплатна такава ,но за определен периметър,точно затова е добре да уговорите тези неща ,за да не си развалите настроението по-късно от скъпа покупка на плочки за баня с още по-скъпа доставка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар